Urmează 4 zile de foc , iar specialiștii vin cu recomandări în ceea ce privește alimentația potrivită când temperaturile sunt crescute. Iată cum putem face față unui Cod galben și potrocaliu de caniculă!

Temperaturile cresute solicită corpul destul de mult și fără să ne dăm seama, de cele mai multe ori, ne simțim lipsiți de energie și moleșiți. Potrivit specialiștilor, pe timpul caniculei coropul depune un efort suplimentar pentru a rezista expunerii razelor solare și a deshidratării. 

 Acesta este motivul pentru care este recomandat consumul de alimnte ușoare, legume și fructe, dar și hidratarea corespunzătoare. Din aceste motive este important să tratezi cât mai serios alimentația pe timpul verii indiferent că vorbim de micul dejun, prânz sau cină. 
Alimente procesate industrial Mâncăruri foarte picante Alimente prăjite în multă grăsime Mezeluri și brânzeturi maturate Alimente recomandate pe timp de caniculă Salate din legume și fructe Ouă Pește Supe reci Iaurt Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 35-37 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși local pragul critic de 80 de unități.

Comentarii